Medicatierol – Apotheek Weidevenne – Purmerend

Medicatierol

Neemt u dagelijks meerdere tabletten en/of capsules in? Dit betekent dat u elke dag de tabletten uit de strip moet drukken of uit een potje moet halen. Dit kan soms lastig zijn. Ook is het niet altijd eenvoudig om alle medicijnen uit elkaar te houden. Om het dagelijks innemen van uw geneesmiddelen gemakkelijk te maken, bieden wij een medicatierol. Een medicatierol noemen wij een baxterrol. In de baxterrol zijn uw geneesmiddelen per innamemoment per dag verpakt in een zakje. Op ieder zakje staat welke geneesmiddelen hierin zijn verpakt(kleur en vorm) en is de dag, de datum en het tijdstip van inname gedrukt. Alle zakjes zitten op een rol voor een periode van twee weken. Om de baxterrol vergoed te krijgen via de zorgverzekering dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Dit zullen wij voor u controleren. Mocht een baxterrol willen gebruiken neem contact op met de apotheek via de mail recept@apotheekweidevenne.nl of bel naar 0299-432020.

Wat gebeurd er naar mijn aanmelding?

Als wij de aanmelding voor uw baxterrol hebben ontvangen, neemt een van de apothekersassistentes contact met u op om een afspraak met u te maken voor een intakegesprek. Het intakegesprek vind het liefst plaats in de apotheek, maar mocht u niet in staat zijn om naar de apotheek te komen dan vindt dit gesprek telefonisch plaats. Tijdens het intakegesprek wordt het gebruik van de baxterrol en uw medicatie besproken. U ontvangt vervolgens uw eerste baxterrol met een bijbehorende houden waar u uw rol in kunt bewaren. U kunt er voor kiezen om bij u baxterrol een toedienlijst geleverd te krijgen. Hierop staat alle medicatie die u gebruikt. Mocht u hulp krijgen van een thuiszorgmedewerker, dan kan hij of zij op deze lijst afstrepen wanneer zij u de medicijnen geeft.

Wat te doen bij wijzigingen in de medicatie?

Om een juist overzicht van uw medicatie te hebben is het belangrijk dat de wijzigingen van medicatie aan ons wordt doorgegeven. Hiervoor hebben wij altijd een recept van uw arts nodig. Wanneer u een nieuw of ander geneesmiddel krijgt vo orgeschreven of er vindt een wijziging van de medicatie plaatst, dan past Apotheek Weide venne de baxterrol hierop aan. Mogelijk worden de nieuwe geneesmiddelen tijdelijk los bijgeleverd tot u weer met een nieuwe medicatierol start.