Farmabuddy zorg – Apotheek Weidevenne – Purmerend

Farmabuddy zorg

Als een cliënt in een palliatieve en/of terminale fase zit krijgen zij, maar ook de mantelzorgers, mogelijk te maken met complexe zorgproblemen. Vaak hebben zij veel (nieuwe) medicijnen nodig of zijn er medische hulpmiddelen nodig. Dit kan voor onzekerheid en verwarring zorgen. In apotheek Weidevenne willen wij graag extra zorgverlenen en cliënten ondersteunen waar we kunnen in deze fase van hun leven.  Wij werken hiervoor met een apotheekbuddy team. Het team bestaat uit twee apothekersassistenten die samen de hele werkweek(maandag t/m vrijdag) bereikbaar zijn. De apotheekbuddy’s kennen uw ziektegeschiedenis: zij denken met u mee en overleggen met andere zorgverleners om met elkaar de best mogelijke zorg te kunnen verlenen. Daarnaast is er altijd een apotheker beschikbaar voor vragen en overleg.

Wat kan de farmabuddy u bieden?

 • specialistische zorg
  De apotheekbuddy’s hebben extra kennis op het gebied van wondverzorging, incontinentie, drinkvoeding, mondverzorging, pijnbestrijding, bestrijding misselijkheid en slikproblemen. Door regelmatig contact met u en/of uw mantelzorger/vertegenwoordiger en uw huisarts blijven we op de hoogte van uw ziekte verloop. Zo kunnen we ook meedenken en anticiperen op problemen.
 •  Goede bereikbaarheid en continuiteit
  De apotheek is op werkdagen geopende van 8.30 uur tot 17.30 uur. In de apotheek kunt u aan de balie naar uw apotheekbuddy’s vragen. Bij een spoedgeval kunt u ook naar de apotheker lopen. Daarnaast zijn de farmabuddy’s bereikbaar via Whatsapp, zodat u laagdrempelig naar uw behoefte contact kunt hebben.
 • herhaalrecepten
  Herhaalmedicatie kunt u aanvragen via de huisarts zoals u het gewend was, of door contact op te nemen met uw apotheekbuddy’s. Dit kan gedurende de hele werkdag. Uw apotheekbuddy zal vervolgens met uw arts overleggen en de herhaalmedicatie verder afhandelen. Indien u specifieke afspraken heeft gemaakt met uw apotheekbuddy’s, zijn deze afspraken geldig.
 • Bezorging
  De vaste bezorgtijden van onze apotheek zijn: Maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.30 uur. Indien er sprake is van spoed, dan zullen we zorg dragen dat u de bestelling zo snel mogelijk in huis heeft. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met uw apotheekbuddy’s

 

Heeft u behoefte aan de persoonlijke begeleiding van onze farmabuddy’s stuur dan een mail naar recept@apotheekweidevenne.nl of neem telefonisch contact op met de apotheek en vraag naar het farmabuddy project.